Broncellen van formules

Hallo,

Wie herkent dit niet, je hebt een lastige formule en je wil snel kunnen zien welke cellen door de formule gebruikt worden.
Excel biedt hiervoor een ingebouwde tool voor genaamd “Broncellen aanwijzen”. Dit levert (als er ook verwijzingen naar andere werkbladen zijn) echter niet een heel prettige interface op:

Broncellen aanwijzen
Broncellen aanwijzen
Probeer er maar eens achter te komen naar welke cel(len) de koppelingen in het lijstje in het ga-naar venster verwijzen, zonder er ook heen te springen.
In de nieuwste versie van mijn RefTreeAnalyser heb ik deze tekortkoming aangepakt op de volgende manier:
Een betere visualisatie van de broncellen van een formule
Excel formule auditen; Een betere visualisatie van de broncellen van een formule
Verwijzingen die op hetzelfde blad staan als de formule zelf zijn aangegeven middels een groene pijl. Op de pijl klikken selecteert de cel waarnaar de formule verwijst. Als een cel niet in beeld is, dan wordt een kleine afbeelding van die cel (in het groen) getoond binnen het huidige zichtbare deel.
Ook zie je hier voor iedere verwijzing die niet op hetzelfde werkblad staat een kleine afbeelding geplaatst van het betreffende bereik. Je zal bovendien als je met de muis over zo’n afbeelding gaat een tooltip zien met het betreffende adres. Klikken op de afbeelding brengt je vervolgens naar dat bereik.

Wellicht vind je dit een goede verbetering van de bestaande Excel tool om celverwijzingen te bestuderen. Ga daarom naar RefTreeAnalyser om een volledig werkzame, gratis demo te downloaden.

Groetjes,

Jan Karel Pieterse
Excel MVP
www.jkp-ads.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*