Draaitabel, externe brongegevens

Stel hier je vraag over een Excel probleem
Yoshua
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 nov 2019 21:34

Draaitabel, externe brongegevens

Berichtdoor Yoshua » 06 nov 2019 08:52

Momenteel heb ik een draaitabel die zijn gegevens uit een ander excel bestand haalt. Dit gaat goed en kan ik om de 10 minuten laten verversen.
Echter het bestand waaruit deze gegevens komen moet elke 15 minuten ververst worden, dit gebeurd door een externe applicatie die de gegevens elke 15 minuten overschrijft.

Dit overschrijven lukt echter niet op het moment dat ik de draaitabel in het tweede bestand heb openstaan, de melding die ik dan krijg is dat het bron bestand in gebruikt is.
Ik zoek momenteel naar een oplossing om de draaitabel contant open te laten staan en dat het bronbestand toch elke 15 minuten wordt overschreven met nieuwe gegevens.

Heeft iemand hier een oplossing voor?
Alvast bedankt voor de hulp.
jkpieterse
Site Admin
Berichten: 370
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Draaitabel, externe brongegevens

Berichtdoor jkpieterse » 06 nov 2019 10:00

Hoe heb je de connectie precies gemaakt? Misschien werkt het wel als je het via PowerQuery doet?
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com
Yoshua
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 nov 2019 21:34

Re: Draaitabel, externe brongegevens

Berichtdoor Yoshua » 06 nov 2019 10:09

De verbinding loopt momenteel gewoon via verbindingen in Excel.
Dus in een nieuwe bestand een draaitabel gemaakt waarbij je gebruik maakt van een externe gegevensbron.

De oplossing die je aangeeft ken ik op dit moment niet, kun je hier eventueel een korte uitleg over geven?
Alvast bedankt.
jkpieterse
Site Admin
Berichten: 370
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Draaitabel, externe brongegevens

Berichtdoor jkpieterse » 06 nov 2019 10:21

Welke versie van Excel gebruik je precies?
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com
Yoshua
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 nov 2019 21:34

Re: Draaitabel, externe brongegevens

Berichtdoor Yoshua » 06 nov 2019 12:31

Werk met Office 365
Yoshua
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 nov 2019 21:34

Re: Draaitabel, externe brongegevens

Berichtdoor Yoshua » 06 nov 2019 13:34

Beste JKPieterse, ik heb natuurlijk inmiddels even verder onderzocht naar aanleiding van je opmerking over PowerQuery en het lijkt er inderdaad op dat dit functioneert.
Ga het bestand nog even verder uitwerken en zal je laten weten of het inderdaad de oplossing is.

Nogmaals dank.
jkpieterse
Site Admin
Berichten: 370
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Draaitabel, externe brongegevens

Berichtdoor jkpieterse » 06 nov 2019 14:17

Mooi!
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten