Macro alleen starten als bepaalde cel is geactiveerd

Stel hier je vraag over een Excel probleem
Pinkels
Berichten: 20
Lid geworden op: 09 jan 2019 20:31

Macro alleen starten als bepaalde cel is geactiveerd

Berichtdoor Pinkels » 03 nov 2019 16:34

Ik heb een paar invoervelden (AC7 t/m AC12) die door collega's met een bedrijfsnaam gevuld worden. Ik heb ook een emailverzendmacro gemaakt die de bedrijfsnaam uit een van deze velden nodig heeft. Ze moeten dus eerst één van deze cellen selecteren, daarna kunnen ze op de macroknop drukken.
Ik wil dat de macro stopt als niet één van deze cellen is geactiveerd, ik laat dan een messagebox verschijnen waarin ik aangeef dat ze eerst een bedrijf moeten selecteren en beëindig dan de Sub.

Ik heb dit geprobeerd:
If ActiveCell <> [AC7] Then Exit Sub
If ActiveCell <> Range("AC7") Then Exit Sub

beiden werken niet.

Hoe laat ik de macro stoppen als de ActiveCell niet gelijk is aan één van de velden AC7 t/m AC12?

alvast bedankt.

Peter Veul
jkpieterse
Site Admin
Berichten: 370
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Macro alleen starten als bepaalde cel is geactiveerd

Berichtdoor jkpieterse » 03 nov 2019 19:31

Code: Selecteer alles

 If Intersect(Range("AC7:AC12"), ActiveCell) Is Nothing Then Exit Sub
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com
Pinkels
Berichten: 20
Lid geworden op: 09 jan 2019 20:31

Re: Macro alleen starten als bepaalde cel is geactiveerd

Berichtdoor Pinkels » 04 nov 2019 19:20

Hallo Jan Karel,

dit is denk ik niet wat ik zocht.
Als ik hem gebruik dan lijkt het erop dat er wordt afgetest of deze cellen gevuld zijn, dat is niet het probleem. Het probleem is dat mijn collega's kunnen vergeten om voor het starten van de macro eerst één van de cellen AC7:AC12 te activeren/aan te klikken. Als dit niet het geval is moet de Sub beëindigd worden en laat ik een MsgBox zien.

Ik zoek dus de code die test of één van de cellen AC7:AC12 is geactiveerd/aangeklikt.
Is er een goede code die deze test kan uitvoeren in de constructie van If-Then?

Groet,

Peter Veul
jkpieterse
Site Admin
Berichten: 370
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Macro alleen starten als bepaalde cel is geactiveerd

Berichtdoor jkpieterse » 04 nov 2019 20:43

Dat is exact wat deze code doet, stoppen als de huidige cel niet in dat bereik is.
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com
Pinkels
Berichten: 20
Lid geworden op: 09 jan 2019 20:31

Re: Macro alleen starten als bepaalde cel is geactiveerd

Berichtdoor Pinkels » 04 nov 2019 21:42

Nou,

dan ga ik nog maar eens kijken waar ik een fout maak.

Peter.
jkpieterse
Site Admin
Berichten: 370
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Macro alleen starten als bepaalde cel is geactiveerd

Berichtdoor jkpieterse » 05 nov 2019 08:45

Alleen kijken of een cel geselecteerd is bepaald natuurlijk niet of er ook iets in die cel is ingevuld, is dat misschien het probleem? Plaats je bestand eens (zonder gevoelige info) en vertel wat de bedoeling is.
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast