Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Stel hier je vraag over een Excel probleem
langeleppel
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 jun 2020 08:11

Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor langeleppel » 19 okt 2020 09:12

Hi,

Ik denk/hoop dat dit een snelle eenvoudige wordt, maar heb de volgende vraag betreft een bestaande Macro.

Ik heb een macro gemaakt die iets uitvoert (random pick) na het drukken op een knop.
Dit werkt perfect, maar moet nu over meerdere tabbladen gaan werken.
Als ik het hele tabblad kopieer dan kopieert de macro gezellig mee, echter is de macro gemaakt op een tabblad en zal deze op het nieuwe tabblad nog steeds de gevraagde functie uit gaan voeren op het origineel tabblad.

ActiveWorkbook.Worksheets("wk42").AutoFilter.Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("wk42").AutoFilter.Sort.SortFields.Add2 Key:=Range( _
"A2:A451"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
xlSortTextAsNumbers
With ActiveWorkbook.Worksheets("wk42").AutoFilter.Sort

Natuurlijk kan ik nu voor ieder tabblad een niewuwe macro opslaan en alleen het weeknr in de macro aanpassen, maar het is vast en zeker mogelijk dat ik de vetgedrukte hierboven vervang door iets wat zegt "actief tabblad", zodat ik met 1 macro ieder tabblad afzonderlijk kan doen.
haije
Berichten: 116
Lid geworden op: 29 okt 2019 09:45

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor haije » 19 okt 2020 09:21

probeer het eens mbv ActiveSheet
langeleppel
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 jun 2020 08:11

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor langeleppel » 19 okt 2020 09:35

ActiveWorkbook.Worksheets("wk42").AutoFilter.Sort.SortFields.Clear

vervangen door
ActiveWorkbook.ActiveSheet.AutoFilter.Sort.SortFields.Clear
en
ActiveSheet.AutoFilter.Sort.SortFields.Clear

geeft beide een foutmelding 91 tijdens uitvoering
Objectvariabele of blokvariabele With is niet ingesteld
tknijnenburg
Berichten: 189
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor tknijnenburg » 19 okt 2020 09:58

Als je het bestandje invoegt, is het makkelijker te analyseren.
Grtz, Ton
kn-ict.com
langeleppel
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 jun 2020 08:11

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor langeleppel » 19 okt 2020 11:07

Hoi,

Dank je voor de reacties, ivm wet op privacy gegevens kon ik het origineel bestand niet delen hier, ik heb dit ff snel nagemaakt met exact dezelfde macro.
Wat er eigenlijk gebeurd is dat de functie random (Aselect) dmv de macro hard wordt weggezet i neen lijst top 50, aangezien de functie aselect bij iedere verwerking weer opnieuw uitgevoerd wordt.

Nogmaals de concrete vraag, het kopiëren van dit tabblad naar andere weken, zou ik graag via 1 macro willen laten lopen, dat deze alleen op het huidige tabblad uitgevoerd wordt.
Bijlagen
testbestand.xlsm
(84.84 KiB) 12 keer gedownload
tknijnenburg
Berichten: 189
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor tknijnenburg » 19 okt 2020 11:19

Het tabblad heb ik meerdere kopieën van gemaakt.
De macro aangepast met hetgeen Haije al had aangegeven.
Op alle tabbladen werkt het.
Zie bijlage
Bijlagen
testbestand TK.xlsm
(260.98 KiB) 9 keer gedownload
Grtz, Ton
kn-ict.com
langeleppel
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 jun 2020 08:11

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor langeleppel » 19 okt 2020 11:50

Ik was al bang dat het mijn maandagmorgen probleempje zou zijn hahah, maar ondertussen is het middag en gaat nog niet goed.
Als ik jouw bestand open dan loopt alles inderdaad gesmeerd.
Kopieer ik deze macro dan exact gelijk naar het originele bestand, dan krijg ik nog steeds dit:

Wat vertelt deze foutmelding eigenlijk exact, wat gaat er nu nog fout?'
Screenshot_1.jpg
Screenshot_1.jpg (13.91 KiB) 703 keer bekeken
langeleppel
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 jun 2020 08:11

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor langeleppel » 19 okt 2020 11:51

Krijg geen 2 bijlagen in 1 antwoord..
Screenshot_2.jpg
Screenshot_2.jpg (57.38 KiB) 701 keer bekeken
tknijnenburg
Berichten: 189
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor tknijnenburg » 19 okt 2020 13:39

De foutmelding is dat Excel een object voor de ActiveSheet mist.

Als je de code wijzigt in onderstaande zou het moeten werken.

Code: Selecteer alles

Sub Random()
'
' Random Macro
' Pick 50 random
'

'
Dim objSheet As Object        'Create object variable
Set objSheet = ActiveSheet
    objSheet.Unprotect
    Calculate
    objSheet.AutoFilter.Sort.SortFields.Clear
    objSheet.AutoFilter.Sort.SortFields.Add2 Key:=Range( _
        "A2:A451"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
        xlSortTextAsNumbers
    With objSheet.AutoFilter.Sort
        .Header = xlYes
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With
    Range("B3:C52").Select
    Selection.Copy
    Range("F3").Select
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
    Application.CutCopyMode = False
    objSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
End Sub
Grtz, Ton
kn-ict.com
langeleppel
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 jun 2020 08:11

Re: Macro aanpassen ivm "huidig tabblad"

Berichtdoor langeleppel » 19 okt 2020 21:12

Hmm, helaas exact dezelfde foutmelding op dezelfde plek
Screenshot_3.jpg
Screenshot_3.jpg (60.95 KiB) 694 keer bekeken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten