Pagina 1 van 1

Trainingsdagen verduidelijken met grafieken

Geplaatst: 30 jul 2020 09:16
door Hansjanssen
Hallo experts,

We zijn bezig met een programma die automatisch trainingsschema's maakt na het invullen van enkele belangrijke parameters.
De output van dit programma (Excel) willen we automatisch omzetten in een pdf-rapportage via Excel.

De tabellen van onze data worden al aangevuld met de juiste data, maar de trainingen met veel intensiteit en tempowisselingen willen we met grafieken verder verduidelijken.
Bijgevoegd vinden jullie het output bestand.
Op het eerste tabblad worden de losse trainingen in een vast template gezet.
Bovenaan staat een samenvattingstabel van de eerste week en daaronder worden de trainingsdagen verder gespecificeerd.
In kolom K en L worden de Y-assen van de grafiek geïndexeerd.
In dit voorbeeld zie je dat voor de eerste duurtraining (Rij 10) de 2de en 3de kolom van het "Figmat" tabblad de intensiteit en rpm van deze training weerspiegelen.
Nu wil ik op het derde tabblad "Trainingsschema" de grafiek op pagina 1 "Voorbereidingsfase week 1" gevuld wordt met kolom 1,2 en 3 van "Figmat".
Op de tweede pagina "Voorbereidingsfase week 2" wil ik een grafiek met kolom 1, 4 en 5 van "Figmat".
Het is belangrijk dat dit gekoppeld wordt aan kolom K en L op het tabblad "Losse trainingen", omdat de kolommen van "Figmat" ook andere weken kunnen weerspiegelen afhankelijk van het aantal weken dat het trainingsschema bevat.

We willen dus dat de grafiek op het derde tabblad opgevuld wordt met de gegevens verkregen uit het eerste en tweede tabblad, zodat afhankelijk van de output de juiste grafieken gevuld worden op het derde tabblad. Hopelijk heb ik de vraag duidelijk toegelicht in combinatie met een voorbeeld van de output die ik als bijlage heb toegevoegd.
Ik hoor graag of het ├╝berhaupt mogelijk is en zoja hoe.

Alvast heel erg bedankt voor de moeite.
Groetjes,
Hans