Macro aanroepen

Stel hier je vraag over een Excel probleem
Wally
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 nov 2021 20:34

Macro aanroepen

Bericht door Wally » 23 nov 2021 12:18

Is het mogelijk om van uit de programmacode, van een tabblad, ook een macro te activeren?
Call Macro2 op diverse plaatsen in de code geplaats, macro2 doet echter niets

Code: Selecteer alles

Private Sub CommandButton1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)       
For i = 1 To Worksheets.Count
  If Worksheets(i).Name = Sheets("Sjabloon").Range("C12") Then
    MsgBox ("Dit blad bestaat reeds, voor eventuele wijzigingen/aanvullingen kies het blad zelf.")
           exists = True
           End If
Next i

Call Macro2

If Not exists Then
    Sheets("Sjabloon").Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
    ActiveSheet.Name = Sheets("Sjabloon").Range("C12")
       Call Macro2
End If
End Sub

Gebruikersavatar
tknijnenburg
Berichten: 484
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Macro aanroepen

Bericht door tknijnenburg » 23 nov 2021 12:38

Zoek naar Call Macro2 en delete die regels.
Grtz, Ton
kn-ict.com

jkpieterse
Site Admin
Berichten: 1291
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Macro aanroepen

Bericht door jkpieterse » 23 nov 2021 12:45

Waar staat "Macro2" precies?
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com

Wally
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 nov 2021 20:34

Re: Macro aanroepen

Bericht door Wally » 23 nov 2021 14:32

@jkpieterse,

Bij de andere macro,s

Of bedoel je dat niet?

jkpieterse
Site Admin
Berichten: 1291
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Macro aanroepen

Bericht door jkpieterse » 23 nov 2021 15:09

Nee dat is niet precies genoeg: In welke module in welk bestand. Je kunt met deze syntax alleen macro's in hetzelfde bestand starten.
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com

Wally
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 nov 2021 20:34

Re: Macro aanroepen

Bericht door Wally » 24 nov 2021 14:35

Ik wil wel een bijlage toevoegen.

Heb ik dan eerst toestemming van de beheerder nodig?

jkpieterse
Site Admin
Berichten: 1291
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Macro aanroepen

Bericht door jkpieterse » 24 nov 2021 14:39

Nee hoor, even op volledige bewerker klikken
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com

Wally
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 nov 2021 20:34

Re: Macro aanroepen

Bericht door Wally » 24 nov 2021 15:56

Op blad sjabloon staan een paar opdrachtknopen.
Die halen verschillende gegevens van verschillende .csv bestand binnen.
Als er een bestand nog niet binnen kan dat blad bewaard worden onder de naam van een datum welke in B3 is ingevoerd.
Als ik dat blad weer opvraag zijn de opdrachtknoppen niet aanwezig.
Dat kan dan weer middels macro2, zodat er weer ingevoerd kan worden.

Mijn insteek is dus als ik een bewaard blad weer open dat dan gelijk via maco2 de opdrachtknoppen weer worden getoond.

Nu moet dat apart via macro2 welke op de snelle werkbalk staat.

Hopelijk duidelijk genoeg.

Frans

TESTMACRO2.xlsb
(64.29 KiB) 19 keer gedownload

jkpieterse
Site Admin
Berichten: 1291
Lid geworden op: 30 jan 2017 14:32

Re: Macro aanroepen

Bericht door jkpieterse » 25 nov 2021 13:42

Niet duidelijk. Macro2 kopieert gegevens van het actieve tabblad naar tabblad sjabloon, er is geen sprake van het weer tonen van knoppen. Klopt het dat er wat macro's verwijderd zijn? Ik zie nogal veel lege modules.
Groetjes,
Jan Karel Pieterse
jkp-ads.com

Wally
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 nov 2021 20:34

Re: Macro aanroepen

Bericht door Wally » 25 nov 2021 14:54

De verwijderde macro zijn alleen bedoeld om een paar kolommen te vullen met gegevens uit een csv bestand.
Macro2 haal de opdrachtknoppen weer terug als een bestand tabblad weer wordt opgevraagd.
Bij bewaren worden de opdrachtknoppen niet meegenomen.

Hopelijk nu wel duidelijk

TESTMACRO2.xlsb
(64.75 KiB) 22 keer gedownload

Plaats reactie