Actie instellen

Stel hier je vraag over een Excel probleem
Popipipo
Berichten: 100
Lid geworden op: 20 jun 2019 12:08

Re: Actie instellen

Bericht door Popipipo » 17 mei 2021 19:09

=VLOOKUP(LEFT(D2;3)*1;[Bronbestand.xlsx]Blad1!$A$2:$B$31;2;0)
Probeer deze formule eens.
2 kanttekeningen.
- eventueel de formule vertalen naar het Nederlands.
- Zorg er voor dat wel beide bestanden open heb staan.

babysuper
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 feb 2020 15:20

Re: Actie instellen

Bericht door babysuper » 18 mei 2021 06:40

tknijnenburg schreef:
17 mei 2021 16:37
Dag Babysuper,

Het Startbestand en eindbestand zijn hetzelfde.
KAn je het juiste startbestand uploaden?
Excuus, ik had ze onder verkeerde namen opgeslagen inderdaad. De bestanden in de originele post zijn inmiddels aangepast.

Gebruikersavatar
tknijnenburg
Berichten: 400
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Actie instellen

Bericht door tknijnenburg » 18 mei 2021 08:42

Dag Babysuper,

De oplossing (voor O365) staat in de bijlagen. Ik heb van de lijst met gegevens in het basisbestand een tabel gemaakt, zodat je de coördinaten van het zoekgebied en de te retourneren matrix niet hoeft aan te passen.
Bijlagen
Bronbestand TK.xlsx
(10.12 KiB) 19 keer gedownload
Startbestand TK.xlsx
(15.52 KiB) 24 keer gedownload
Grtz, Ton
kn-ict.com

babysuper
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 feb 2020 15:20

Re: Actie instellen

Bericht door babysuper » 18 mei 2021 09:02

Popipipo schreef:
17 mei 2021 19:09
=VLOOKUP(LEFT(D2;3)*1;[Bronbestand.xlsx]Blad1!$A$2:$B$31;2;0)
Probeer deze formule eens.
2 kanttekeningen.
- eventueel de formule vertalen naar het Nederlands.
- Zorg er voor dat wel beide bestanden open heb staan.
Ik heb deze inmiddels werkend gekregen, hartelijk dank!

Nog een vraag hierover: als ik de formule bekijk maakt het niet uit of het gaat om de eerste drie cijfers of de eerste 4, 5, 6 etc (of zelfs het volledige nummer), klopt dat?
tknijnenburg schreef:
18 mei 2021 08:42
Dag Babysuper,

De oplossing (voor O365) staat in de bijlagen. Ik heb van de lijst met gegevens in het basisbestand een tabel gemaakt, zodat je de coördinaten van het zoekgebied en de te retourneren matrix niet hoeft aan te passen.
Dankjewel! Met een beetje knip-/plakwerk kan ik ook jouw oplossing (gaan) gebruiken als dit beter werkt, vandaar dus ook voor deze dezelfde vraag: als ik de formule bekijk maakt het niet uit of het gaat om de eerste drie cijfers of de eerste 4, 5, 6 etc (of zelfs het volledige nummer), klopt dat?

Gebruikersavatar
tknijnenburg
Berichten: 400
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Actie instellen

Bericht door tknijnenburg » 18 mei 2021 09:31

babysuper schreef:
18 mei 2021 09:02

Dankjewel! Met een beetje knip-/plakwerk kan ik ook jouw oplossing (gaan) gebruiken als dit beter werkt, vandaar dus ook voor deze dezelfde vraag: als ik de formule bekijk maakt het niet uit of het gaat om de eerste drie cijfers of de eerste 4, 5, 6 etc (of zelfs het volledige nummer), klopt dat?
Dat klopt. Je kunt ook voor de 2de set van 3 karakters gaan met de combinatie van links en rechts.

Code: Selecteer alles

RECHTS(LINKS(D2;6);3)
Grtz, Ton
kn-ict.com

babysuper
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 feb 2020 15:20

Re: Actie instellen

Bericht door babysuper » 18 mei 2021 10:13

tknijnenburg schreef:
18 mei 2021 09:31
babysuper schreef:
18 mei 2021 09:02

Dankjewel! Met een beetje knip-/plakwerk kan ik ook jouw oplossing (gaan) gebruiken als dit beter werkt, vandaar dus ook voor deze dezelfde vraag: als ik de formule bekijk maakt het niet uit of het gaat om de eerste drie cijfers of de eerste 4, 5, 6 etc (of zelfs het volledige nummer), klopt dat?
Dat klopt. Je kunt ook voor de 2de set van 3 karakters gaan met de combinatie van links en rechts.

Code: Selecteer alles

RECHTS(LINKS(D2;6);3)
Ah ja, ik vroeg me al af wat het 'LINKS' in de code betekende. Dankjewel!

Gebruikersavatar
tknijnenburg
Berichten: 400
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Actie instellen

Bericht door tknijnenburg » 18 mei 2021 10:31

LINKS en RECHTS maken wel tekst van cijfers. vandaar de *1 (vermenigvuldigen met 1) om het weer een getal te maken.
Grtz, Ton
kn-ict.com

babysuper
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 feb 2020 15:20

Re: Actie instellen

Bericht door babysuper » 21 jun 2021 12:17

Goedemiddag allen,

Helaas heb ik toch nog enkele problemen mbt voorgaande.

Op artikelnummers die beginnen met de cijfers op regel 30 tm 32 in het bronbestand krijg ik een foutmelding als ik mijn macro uitvoer. Het gaat om 'begincijfers' langer dan drie cijfers en om cijfers die een of meer voorloopnullen hebben. Ik heb lopen puzzelen en proberen, maar krijg niet uitgevonden wat ik verkeerd doe. Heeft iemand een idee?
Bijlagen
Bronbestand.xlsx
(11.78 KiB) 7 keer gedownload
Testbestand.xlsm
(20.8 KiB) 8 keer gedownload

Gebruikersavatar
tknijnenburg
Berichten: 400
Lid geworden op: 18 feb 2019 17:04

Re: Actie instellen

Bericht door tknijnenburg » 21 jun 2021 18:29

De cijfers met voorloopnullen zijn tekst, dat matcht niet met de formule, want die maakt van tekst cijfers.
Je zoekt naar een celinhoud van 3 cijfers, maar regel 31 en 32 hebben meer dan 3 cijfers.
Grtz, Ton
kn-ict.com

babysuper
Berichten: 41
Lid geworden op: 04 feb 2020 15:20

Re: Actie instellen

Bericht door babysuper » 22 jun 2021 06:42

tknijnenburg schreef:
21 jun 2021 18:29
De cijfers met voorloopnullen zijn tekst, dat matcht niet met de formule, want die maakt van tekst cijfers.
Je zoekt naar een celinhoud van 3 cijfers, maar regel 31 en 32 hebben meer dan 3 cijfers.
Dank voor de opheldering :)

Ik had begrepen dat de gebruikte formule ongeacht het aantal cijfers werkte, hoe kan ik dit aanpassen?
En, is het daarnaast ook mogelijk om alsnog met die voorloopnullen te werken? Als ik de *1 achter VLOOKUP weghaal, werkt de formule natuurlijk niet meer...

Plaats reactie